Rezerviraj
Rezerviraj online


 
Loading
 

Hrvatska - vrhunsko turističko odredište puno izuzetnih raznolikih aktivnosti

Obala koja oduzima dah zadivljujućim plažama i brojnim otocima svih oblika, veličina i krajolika. Zelene planine i brda s maslinicima, vinogradima i dvorcima u dražesnim seoskim okružjima. Moderni gradovi i sela s izvanrednim kulturno-povijesnim nasljeđem. Neodoljive regionalne kuhinje s uistinu slasnim delikatesama. Ako tražiš mjesto za odmor i povezivanje sa sobom, za pustolovinu, za aktivnosti, gdje si možeš ugoditi wellnessom i izvrsnom hranom, ili gdje jednostavno možeš doživjeti fascinantno iskustvo na odmoru, to je Hrvatska.

 

Neusporediva ljepota primorja

Neka te čudesna obala, otoci i plaže zavedu svojom neodoljivom čarolijom na odmoru! Hrvatska je poznata kao zemlja tisuću otoka i otočića, svakog sa svojim posebnim šarmom. Od skupina otoka Brijuna i Kornata, koji su i nacionalni parkovi, od ogoljeloga Paga i djelomično stjenovitih Cresa i Dugoga otoka do zelenih Lošinja, Ugljana, Pašmana, Mljeta i Korčule, od živahnih Hvara i Brača do osamljenih Visa i Lastova, hrvatsko priobalje doista je pravi raj za obožavatelje jedrenja i zaljubljenike u more.

 

Jednako su raznolike i privlačne predivne plaže. Uz rajske zakutke kao što su nedirnute plaže u skrivenim uvalama može se posjetiti i brojne  poznate plaže kao što su primjerice Kamenjak u Istri, Oprna na otoku Krku, Rajska plaža na Rabu, Sakarun na Dugom otoku, Kraljičina plaža u Ninu, Zlatni rat na otoku Braču i Stiniva na otoku Visu.

 

Prekrasni nacionalni parkovi i parkovi prirode

Vrati se prirodi otkrivajući najizvanrednija hrvatska čuda! Čuvanje vlastitog prirodnog nasljeđa posebno je važno u ovoj zemlji, što se može vidjeti po broju nacionalnih parkova (8) i parkova prirode (11). Prema tome brojna vrhunska odredišta nude lagani pristup zapanjujućim čudima prirode, primjerice u zadarskoj regiji. Tamo u širem području posjetitelji mogu istraživati nacionalne parkove Plitvička jezera, Krku, Kornate i Paklenicu kao i parkove prirode Telašćicu, Vransko jezero i Velebit koji su svi manje od dva sata udaljeni od Zadra.

 

UNESCO-ova baština… i još više

Otvori škrinju s blagom baštine i gledaj kako povijesne lekcije oživljavaju! Osim UNESCO-ovih mjesta svjetske baštine (Eufrazijeva bazilika u Poreču, povijesna jezgra Trogira, Dioklecijanova palača i povijesni kompleks u Splitu, povijesna jezgra Dubrovnika, Starogradsko polje, srednjovjekovni nadgrobni spomenici koji se nazivaju stećci, Katedrala sv. Jakova u Šibeniku, Venecijanski sustav obrambenih utvrda - zidine u Zadru i Tvrđava sv.Nikole u Šibeniku), i u unutrašnjosti i na obali nalaze se brojne druge povijesne i moderne znamenitosti koje se mogu pogledati.

 

Fascinantni gradovi i gradići

Osjeti čudesnu vibru hrvatskih gradova! Odražavajući burnu povijest zemlje kroz stoljeća, ako ne i tisućljeća, priče koje će zaokupiti svu tvoju pažnju mogu se pronaći u većim i manjim gradovima. Otkrij magiju istarskih gradića na vrhovima brežuljaka, zatim Nina, bivšega sjedišta hrvatskih kraljeva ili predivnoga grada Hvara. Zatim osjeti atmosferu većih hrvatskih gradova - od glavnoga grada Zagreba, drevne Pule, živahne Rijeke (Europska prijestolnica kulture 2020.) do očaravajućega Zadra, najstarijega hrvatskoga grada Šibenika, jedinstvenoga Splita i grada koji se naziva biserom Jadrana - Dubrovnika.

 

Odredišta koja se mogu istraživati na kopnu

Potraži skrivene dragulje hrvatskih sela! Posjeti predivne prirodne atrakcije kao što su Nacionalni park Plitvička jezera, selo Rastoke, brda i šume Gorskoga kotara, parkove prirode Medvednica, Papuk, Žumberak i Kopački rit. Prati vinske putove u Međimurju, Zagorju, Moslavini i Iloku, uživaj u toplicama i istražuj čarobne dvorce sjeverozapadne Hrvatske. Također nemoj propustiti priliku da upoznaš predivne gradove poput Osijeka, Varaždina, Samobora i Karlovca.

 

Jedinstveni doživljaji na odmoru

Osjeti Hrvatsku svim osjetilima! Izvanredna gastronomija, iznimno povijesno i kulturno naslijeđe, mir i tišina, uzbudljivi događaji i aktivnosti, wellness i pustolovine, samo su neke od bezbrojnih mogućnosti koje možeš iskusiti u Hrvatskoj.  U Hrvatskoj te doista očekuje nezaboravni odmor, stoga se pobrini da ga doživiš u cijelosti!

Zadar
Nin
Zaton
Izleti